dimecres, 22 d’octubre de 2008

Curs d'iniciació al PC i Curs d'Internet i Blocs per al Casal de la Dona

Benvingudes a totes les dones del casal de la dona

Aquestes setmanes, la Marta i la Paula estem fent dos cursos totalment diferents, però que a la vegada tenen elements comuns: tots dos estan dirigits al Casal de la Dona de Sant Feliu.

El curs de la Paula, d'Internet i blocs, és els dimarts i els dijous de 10:00 a 12:00 del matí.

Les alumnes del Casal de la Dona ja s'han creat el seu propi correu electrònic, han aprés a adjuntar un fitxer, han treballat amb eines d'edició (copiar, enganxar, retallar, desfer...), han fet exercicis per la pràctica del ratolí amb jocs i el Paint creant un dibuix en concret el més semblant possible i els ha quedat molt bé. Han aprés a utilitzar les eines bàsiques d'un processador de textos com Writer, del paquet d'Open Office (negreta, cursiva, subratllat, posició del text, separar per vinyetes, utilitzar diferents tipus de lletra i mides). Han aprés a cercar imatges per Internet i adjuntar-les al correu electrònic. Han navegat per Internet cercant informació i textos per editar-los utilitzant les eines del writer. Encara queden molts continguts per veure i introduir-nos en les WEB 2.0 (bloc, youtube, edició de vídeo, picasa, facebook, piknic...), i convertir-se en totes unes navegadores d'Internet .

El curs de la Marta , d'informàtica, és els dilluns i dimecres de 18:00 a 20:00 de la tarda.


En aquests cursos es veuen temes d'inciació al PC i internet. En les sessions han aprés a crear les seves carpetes i a utilitzar-les correctament (arrossegar, moure, copiar, retallar, eliminar, pegar...). Les funcions de l'arxiu, funcions del teclat, les funcions bàsiques d'un ratolí, eines bàsiques del processador de texts, encendre i apagar l'ordinador, minimitzar, maximitzar i tancar finestres, el paint en la creació de dibuixos de manera que tanquen exercitant els moviments amb el ratolí i la paperera de reciclatge.

Ja van cinc sessions i molts temes per tocar...

Una salutació a totes i espero que continuem avançant cada vegada més ...


Paula Hevia I.