divendres, 19 de setembre del 2008

TALLER DE SEGURETAT INFANTIL A LA XARXA PER A MARES I PARES

TALLER DE SEGURETAT INFANTIL A LA XARXA PER A MARES I PARES (4h)

El proper dimarts 23 de setembre i dijous 25, els dinamitzadors de la Casa d'Oficis, Marc i Paula, realitzaran un taller per aquelles mares i aquells pares que vulguin informar-se sobre seguretat infantil a la xarxa (filtres, consells...) En farem un altre, els dimarts i dijous de 15:30 a 16:30, del 30 de setembre fins el 14 d'octubre (el dia 9 d'octubre el Telecentre estarà tancat)

Aquest curs consisteix en conèixer algunes eines per poder controlar els nostres fills quan utilitzen l'ordinador, a part d'aquestes cal saber una sèrie de consells per navegar amb seguretat.

Les eines que s'utilitzaran seran el filtre de Google (SafeSearch) i una eina més complexa, però gens complicada: Windows Live OneCare Protecció Infantil.

És un programa que s'instal·la gratuïtament al nostre ordinador i que permet gestionar els permisos que tindrà cada membre de la família al davant del PC. Podem limitar la navegació per Internet a certes pàgines o prohibir-ne d'altres. També podem veure quins contactes tenen els nens al Messenger i permetre, o no, nous contactes. A més, el programa ens pot donar informes de l'activitat del nen a Internet: per exemple, si ha intentat visitar pàgines prohibides. Aquest programa necessita que cada membre de la família tingui un compte de live.com (per exemple, un correu de hotmail) i s'identifiqui mitjançant aquest compte. Tot i ser un programa “local” (s'instal·la al nostre ordinador), el panell de control és a un web d'internet. En aquest web serà on podem crear la nostra família (afegir nens, o tutors) i decidir què podrà fer i què no podrà fer cadascú. )

Doncs res més! Ja sabeu on apuntar-vos per conèixer aquestes eines i tots els consells necessaris perquè els vostres fills naveguin per internet amb seguretat!

Apa, salut!

Marc Bonavila Soriano

Dinamitzador Digital
bonistkore@gmail.com