divendres, 23 de maig del 2008

Que es Moodle?


Moodle es un paquet de software per la creació de cursos i llocs webs basats en Internet, es un programari lliure, o sigui te drets de autor però també te algunes llibertats.


La primera vegada que va aparèixer va ser al 2002 i en 2006 indiquen que hi han mes de 19.000 llocs en tot el mon registrats, amb això explico la fama que ha tingut.

Hi ha una cosa important en el Moodle i es que es pot utilitzar,copiar,pegar i modificar Moodle però a canvi l'hi haurem de proporcionar el codi font als altres, no modificar o eliminar la llicencia original o els drets d'autor.

També es important, saber que pot funcionar sempre que hi hagi PHP i suporta varies bases de dades, encara , que la mes utilitzada es Mysql.
Te un conjunt de mòduls de activitats de aprenentatge interactiu que podem incloure en el nostre curs. També podem afegir nous mòduls amb activitats ja instal·lats en Moodle

Per instal·lar Moodle.

Per instal·lar Moodle necessitem un servidor web. La majoria dels usuaris utilitzem APACHE, una instal·lació de php en funcionament i per ultim una base de dades: MySQL o PostgreSQL.
Existeixen dues formes d'obtenir Moodle: com un paquet comprimit i a través de CVS. Això s'explica amb detall a la pàgina de descàrrega http://moodle.org/
download/.

Després de descarregar i descomprimir l'arxiu, o actualitzar els arxius via *CVS, tin
drà un directori anomenat "*Moodle", que conté diversos i carpetes.

Pot col·locar la carpeta completa al directori de documents del seu servidor web, cas en el qual el lloc estarà localitzat a http://suservidor.com/moodle, o bé copiar tots els continguts directament al directori principal de documents del servidor web, cas en el qual el lloc serà simplement http://suservidor.com.


Avantatges enfront altres productes del mercat


Moodle es basa en la pedagogia social constructiva (col·laboració, activitats, reflexió, etc.).La navegació és accessible, de confiança i estable així com lleugera, senzilla i compatible amb diferents exploradors Web. Disposa de diversos temes o plantilles que permeten a l'administrador del lloc personalitzar colors, tipus de lletra... al seu gust o necessitat. Aquestes plantilles són fàcils de modificar i ampliar. Es troba traduït a més de 70 llengües.

L'accés als continguts així com als recursos és fàcil, ràpid i molt intuïtiu.
El principal avantatge d'aquest tipus de producte és que està desenvolupat com ja he dit abans tota la seva totalitat sota software lliure, el que la converteix en una alternativa molt interessant per a les comunitats educatives que vulguin utilitzar una plataforma per realitzar els seus cursos on line.


Julio Bielsa

jbielsa1@gmail.com

Microinformàtic.


1 comentari:

Jonathan Tejero ha dit...

Bueno no esta mal pero me quedo con otros CSS mas sencillos de instalar