dijous, 22 de setembre del 2011

Firefox VS Chrome

Avui us portem un resum d'una entrada exposada al blog d'onsoftware, on dos dels seus redactors fan un cara a cara defensant dos dels navegadors més populars del moment, Firefox i Chrome.

1. Recursos
Aquí exposem una imatge comparativa dels dos navegadores executats alhora, en un ordinador d'Apple (iMac) amb processador Intel Core i3 3,06 GHz de dos nuclis i 4 GB de RAM.

Falta imatge

2. Interfície
No nomé es conquereix el cor dels internautes amb menys recursos de l'ordinador consumits i velocitat de processament de webs. A més hi ha coses tan importants com la interfície: clara i ben organitzada, i que permeti trobar ràpidament les funcions que cerques.

Chrome




Cal reconèixer que Chrome té a favor seu que és fàcil i simple. Gràcies a això trobes les coses que busques d'un cop d'ull. Però la barra de tasques no pot ser personalitzada. Punt en contra.

Firefox




Les opcions de personalització del navegador de Mozilla són potser una mica més complexes que les de Chrome. Però tampoc cal exagerar, ja que si te les mires amb deteniment i temps acabes entenent-les d'igual manera.
Encara que potser personalment preferiria les opcions de chrome, per el fet que programades, per configurar-les dins de la mateixa finestra que sempre es més agradable, que no en un amarga, finestra emergent.

Si potser veniu del navegador de Microsoft (Internet Explorer) i no sabeu on es troben les opcions dels dos navegadors, heu de tenir en compte que les opcions es troben amagades sota un botó diferent en cada navegador.
En el Google Chrome és una clau anglesa i en Firefox es el famós botó de color taronja.

3. Extensions
A més, si amb tot aquest elenc d'opcions de configuració, el nostre afany de seguretat encara no es satisfés i ens demanés algunes opcions extra, sempre podem recórrer a les extensions, la majoria d'elles gratuïtes. A més de afegir opcions extra als navegadors, moltes vegades milloren les existents. Com per exemple Adblock Plus (es una extensió que serveix per eliminar molta de la publicitat que trobem al web. En altres paraules, no deixa que es mostri, i a més està disponible pels dos navegadors)

Si som bloggers actius, ens caldrà instal·lar diccionaris per a escriure millor que en Pompeu Fabra. Aquests diccionaris els podem trobar en els dos navegadors; però en Firefox els d'anar a buscar a la seva pàgina d'extensions e instal·lar-los.
Un cop estiguin instal·lats, Firefox ens demanara que reiniciem el navegador, mentre que a Chrome els podem anar a buscar per les opcions del navegador, fàcilment instal·lables i sense reiniciar el programa.
En aquest punt, (a l'hora d'instal·lar coses, sigui allò que sigui) guanya Chrome. Ho fa de manera més rapida i sense reiniciar.

A més, en el repositori de Chrome no només trobem extensions, si no també aplicacions (com per exemple jocs), gracies al suport HTML5. Cal destacar que aquestes aplicacions les podem fer servir sense estar connectats a Internet.

Els webs on podeu trobar les extensions son els següents:
4. Conclusions
  • Está bé que les dues organitzacions desenvolupin els seus programes gratuïtament, per a que les seves respectives comunitats en puguin gaudir.
  • També està bé que les empreses encarregades dels programes els desenvolupin amb tecnologies de vanguàrdia i actualitzacions de seguretat.
  1. Chrome: Destaca per la seva simplesa i rapidesa.
  2. Firefox: Altament personalitzable.
Oriol Moya
Dinamitzador Digital