dimecres, 9 de març del 2011

Ponència: Transformació dels mitjans audiovisuals





Aquesta presentació la va fer Sílvia Costa, del centre de Recerca de l'Audiovisual (CREA) de la Corporació de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i es va desenvolupar el dimarts 8 de març.


La presentació va ser una reflexió sobre com els mitjans audiovisuals s'estan transformant: cada cop estan més connectats, i són més ubics i socials.

  • Mitjans connectats: es va explicar què estan fent els fabricants de televisors, els de descodificadors, els operadors i els gegants d'Internet per connectar la tv a la xarxa.
  • Mitjans ubics: com els mitjans estan en diferents pantalles (al web, als dispositius mòbils, a les consoles, pantalles exteriors...)
  • Mitjans socials: es va fer un repàs de la presència dels mitjans a les xarxes socials i com estan integrant la cultura 2.0 (compartir, opinar, recomanar...)

Per la gent normal, parlar d'Internet, de l'era digital ha passat a ser una conversa comuna perquè cada vegada surten més conceptes tecnològics.

Aquest fenòmen ha provocat que cada cop la gent vulgui consumir més continguts audiovisuals de manera il·limitada, esperant que la tecnologia li ho faciliti.



Connectar la TV a internet està revolucionant el sector audiovisual, cada cop sentim més a parlar d'IPTV i d'internet TV. Els experts afirmen que és l'inici d'una era televisiva.