dimecres, 16 de març del 2011

6 maneres de compartir presentacions mitjançant Embed

En aquest post el nostre equip d'investigació, format per mi mateix i pel robot aranya de Google, us presentem una breu comparació de diferents serveis per a crear, pujar i compartir presentacions de diapositives, però per sobre de tot per a poder compartir-l'es en altres pagines mitjançant la tècnica d'incrustació o embed.

Els serveis que analitzarem seran: Slide Share, Author Stream, Slide Boom, Calaméo, Prezi, Embetit i Google Docs

Slide Share


Aquest servei ens permet compartir les nostres presentacions mitjançant el recurs embed (per a veure la presentació con si estiguéssim a la pagina oficial). Després a més, podem compartir la presentació amb multitud de serveis, cosa que li dóna un punt positiu a SlideShare, però cal que ho aprovem expressament.

Author Stream


Aquest servei, també gratuït, ens permet a més de pujar i compartir les nostres presentacions amb d'altra gent, incrustar les presentacions a Blogger mitjançant l'embed, i visualitzar-les al correu electrònic mitjançant el mateix sistema, a més de compartir-lo també amb les principals xarxes socials. Destaquem l'opci ó de descarregar el fitxer en format .ppt.
En aquest servei pots personalitzar l'embed, amb la resolució, el tamany del marc i el color, però amb ausencia de la personalització de l'opcio de el temps de transició entre diapositives.

Slide Boom


En aquest servei destaca la inclusió d'una etiqueta especial per a compartir la nostra presentació a Wordpress amb una correcta visualització. A més de compartir-la mitjançant el codi HTML per fer l'embed i l'URL (habitual en la resta de serveis), també es pot descarregar en format .ppt i compartir-lo en les principals xarxes socials.

Calaméo


Calaméo destaca per sobre de tot en l'àmbit de compartir documents (no solament .ppt). Aquest servei, a més de compartir els documents en les xarxes socials més famoses, com Facebook, Twitter o Delicious, destaca per a posar a la nostra disposició el codi HTML per fer embeds de diferents mides (gran i petita) a Wordpress. I a mes són compatibles amb iPad.
En Calaméo, un cop has pujat el teu fitxer, en pots personalitzar la reproducció escollint el temps de transició entre diapositives:
  1. Puja el teu fitxer
  2. Vés a les teves presentacions
  3. Comparteix
  4. Personalitza el teu miniCalaméo

Prezi








Prezi únicament destaca per la manera de crear les presentacions, no per la manera de compartir-les amb la gent que no sigui usuaria d'aquest servei. Únicament pots compartir-les en Facebook i Twitter, enviar-les per correu, i fer servir l'embed.

Google Docs


El servei de Google també disposa d'aquesta opció per a incrustar presentacions, encara que no està tan a la vista com tota la resta, costa una mica de trobar. Però un cop es troba es pot escollir el temps entre diapositives, la mida del reproductor i si es carrega o no automàticament. Per cert per trobar-la, has d'anar a "Compartir" amb el document obert i un cop s'ha desplegat el menú, cercar la opció "Insertar/Publicar"

Embed.in



I per últim mencionem aquest servei que ens ofereix una manera un tant diferent de compartir que els anteriors. Més que copiar-te el link de l'embed aquest servei el que fa després de pujar un arxiu, es que ens permet personalitzar-nos el nostre propi embed, la mida de la lletra, el fons del reproductor, i la resolució o grandària de el reproductor. I no és necessari registrar-se.

Imatges capturades de les pagines web oficials mencionades a dalt.

Oriol Moya
Dinamitzador Digital