dilluns, 28 de febrer del 2011

Tens els teus missatges de correu ben guardadets?


Google reseteja per accident els comptes de 150.000 usuaris de Gmail, el 0,08% dels usuaris.
Tots aquests usuaris primer van tenir problemes per entrar a Gmail i al entrar es van adonar que no tenien cap email, fitxer o etiqueta, inclosa la configuració personal, però allò que sí tenien era un email de benvinguda, com si un fos nou a Gmail. L'únic que mantenen els usuaris són els contactes i el calendari.

Google assegura que tenen els seus enginyers treballant activament per solucionar el problema el més aviat possible i informa als usuaris de que no poden utilitzar el compte fins que no sigui totalment restaurat.
Estan intentant solucionar el problema i mantenen informats als usuaris a travès de "Google Apps Status Dashboard', una pàgina habilitada per l'empresa on ofereix informació sobre el rendiment dels serveis de Google Apps i, en aquest cas, es recullen les actualizacions sobre la solució que Google està donant al problema.

Què es pot fer si passa un altre accident com aquest?
El més recomenable és fer abans un backup, és a dir, una còpia de seguretat dels nostres fitxers. Per aixó existeixen diverses aplicacions que permeten copiar correus, diferents tipus de fitxers, etc.

Esperem que restaurin en breu els comptes resetejats, però per la propera vegada és millor prevenir per si qualsevol sistema de correu web (webmail) torna a tenir algun accident com aquest. Hotmail el va tenir fa poc i van tardar questió d'una setmana en restaurar tot.

Font: Publico.es i ABC