divendres, 21 de gener del 2011

YouTube ha estrenat versió en català.







HA ESTRENAT VERSIÓ EN CATALÀ


Molts catalanoparlants s'han manifestat els últims mesos amb un seguit de campanyes dirigides als responsables del conegut portal de vídeos per tal d'aconseguir la traducció a la llengua catalana del mateix, ja que més de 10 milions de persones la parlen. L’abril del 2009, en una entrevista a El món a RAC 1 amb la responsable del YouTube a Espanya ja s’especulava amb la notícia i a principis del 2010, la xarxa flog.cat va iniciar una campanya demanant a Google que traduís el YouTube al nostre idioma.

El 20.01.2011 a les 14:41 una esperada notícia informava de que:
El portal de vídeos YouTube, propietat de Google, ja està disponible en llengua catalana. Amb aquesta incorporació, ja són 31 les llengües amb què es pot navegar pel portal. La xarxa social Flog.cat va iniciar al març de 2010 una campanya per impulsar-ne la traducció i finalment han aconseguit el seu propòsit.
http://www.btvnoticies.cat/2011/01/20/youtube-ja-parla-catala/

Qualsevol persona que tingui el navegador en català, en entrar-hi es trobarà amb aquest canvi de llengua, pero sempre tindrá l'opció de canviar d'idioma des de la part inferior de la pàgina.