dimecres, 3 de novembre del 2010

Aquesta tarda anem (VIRTUALMENT) de jornada !

Citilab acull el dimecres 3 de novembre la presentació en societat de Comunicació i Poder (Editorial UOC), l'edició catalana del darrer llibre del professor Manuel Castells.

L'acte, que tindrà lloc a l'Auditori del Citilab a les 7 del vespre, serà presentat pel director general d'Editorial UOC i director dels Estudis de Ciències de la Comunicació i la Informació de la UOC, Lluís Pastor, i pel director del Citilab, Vicenç Badenes i es comptarà amb la presència del propi autor, Manuel Castells.

L'acte també serà restransmès en directe per streaming des de: http://eventv.projectescitilab.eu/ i aquesta és la via de seguiment que utilitzaran els alumnes-treballadors de la Casa d'Oficis Sant Feliu Ciutat Digital.


A Comunicació i Poder, Castells examina rigorosament processos polítics i canvis socials de fets contemporanis tan rellevants com els esdeveniments que van seguir els atemptats de l’11-M, el paper d'Internet a la campanya presidencial d’Obama i a l'economia global, el moviment ecologista, la desinformació a la població nord-americana de la guerra a l’Iraq o el control informatiu per part dels governs rus i del xinès.

Una obra indispensable per a qui vulgui entendre les circumstàncies del món actual i la revolució de les tecnologies que estem vivint.
.

Manuel Castells és un dels sociòlegs més prestigiosos del món i un dels acadèmics del seu àmbit més citats en la literatura científica. Es va donar a conèixer globalment amb la publicació de la trilogia L'era de la informació i alguns mitjans anglosaxons han dit d'ell que és el Marshall McLuhan dels nostres dies.

.

Activitat docent i investigadora

.

Castells ha estat professor a París, on es va exiliar durant el franquisme, i als Estats Units, on és professor universitari i catedràtic de la Càtedra Wallis Annenberg de Tecnologia de la Comunicació i Societat de l'Escola Annenberg de Comunicació de la Universitat de Califòrnia Meridional (Los Angeles).

.

També és professor emèrit de Sociologia i profesor emèrit de Planejament Urbà i Regional a la Universitat de Califòrnia a Berkeley, on va donar classes durant 24 anys. En total, ha estat professor visitant en 17 universitats de tot el món.

.

Actualment Castells divideix la seva activitat docent i investigadora entre els Estats Units i Barcelona, on és director de l'Internet Disciplinary Institute de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

.

Manuel Castells ha havia visitat el projecte Citilab en diverses ocasions. En una d'aquestes trobades va mantenir una conversa sobre alguns del temes que us poden interessar i afectar.