dilluns, 15 de març del 2010

Creadors 2.0 Crowdfunding



Per els creadors 2.0 hi ha una nova manera de trobar ajuda per crear projectes de qualsevol tipus anomenat Crowdfunging.

Què és el crowdfunding?

Es basa en compartir el finançament d'un projecte entre totes les persones que desitgin donar suport, deixar en mans d'un col·lectiu laboral que habitualment realitza una persona o entitat.

Per exemple: Demanar als internautes que visiten la teva pàgina web i que financin els teus projectes a canvi de participar en els beneficis.

El crowdfunding permet a qualsevol persona convertir-se en un microproductor de cinema i aparèixer com a tals en títols de crèdits de la pel·lícula.

Es una forma de finançar projectes at la xarxa, al marge de les grans industries.

Ja existeixen discografies petites que ho fan.

Un exemple d'aquests sistema es la productora Riot Cinema, autors entre altres treballadors del llargmetratge “ El cosmonauta” el seu lema corporatiu es portar el cinema a altres llocs possibles.

Vivim en un món en permanent canvi, ja que Internet ha aconseguit revolucionar tantes coses, entre elles ha propiciat que els canals de finançament per projectes i idees es multipliquin.


Per aixo cada vegada més hem d'apostar per les llicencies Creative Commons que permeten compartir les seves produccions.


Aqui us deixem un vídeo que pertany al primer episodi de la serie de reportatges Plug an Play.
Creativos 2.0.

Informació extreta de unblogenred.es





Lidia Gómez Romero
Dinamitzadora Digital Multimèdia