dimarts, 23 de febrer del 2010

Congelador de Discs

Avui existeixen diverses formes de protegir el nostre ordinador d'altres persones. Els congeladors de discs durs són una d'elles. Ja que ens permeten guardar la nostra configuració personal (fons d'escriptori, interfície , etc...) . Existeixen diverses formes de congelar o protegir discos, com els programes ja que són molt senzills d'utilitzar. Com el Deep Freeze i el Lethe.


Deep Freeze

És un programari que controla el nucli que protegeix la integritat del disc dur redirigint la informació que es va a escriure en el disc o partició protegida, deixant la informació intacta. Les escriptures, configuracions o canvis desapareixen quan el sistema és reiniciat, restaurant l'equip al seu estat original. Permetent als usuaris realitzar canvis virtuals en l'equip.

Aquest programa té un mes de prova i el seu preu és de 12 euros. Sistemes compatibles Windows, Linux, Mac i Servidors.


Lethe

És un congelador de particions similar a Deep Freeze totalment lliure per Gnu/Linux. Fa funcionar les particions dels discs durs com si fossin un Live Cd. Tots els canvis que es realitzin sobre el sistema d'arxius en realitat es guarden en RAM. Al reiniciar el sistema els canvis es perden, restaurant els discs durs al seu estat original.

Moisés Carmelo Becerra B.

Tècnic Microinformàtic