dijous, 28 de gener del 2010

Un portal de vídeo xinès llança un sistema per a identificar el "copyright"

El portal de vídeos Youku, un dels més populars a Xina, llançarà una eina de gestió per a identificar els drets d'autor, que serà la primera d'aquest tipus en el país asiàtic, va informar avui el lloc en la seva pàgina web.

Youku està augmentant l'adquisició de continguts i la cooperació amb els seus socis en l'estranger, pel que cada vegada és major la necessitat de crear un sistema estricte de control de drets d'autor amb tecnologia més avançada", va anunciar el portal en la seva pàgina web.

A més, "amb el llançament del nou sistema, Youku millorarà radicalment la capacitat per a identificar i prevenir la pujada dels continguts de vídeos per part dels usuaris". Youku va assenyalar que aquest any s'embarcarà en una adquisició sense precedents de continguts, i té previst invertir en investigació i desenvolupament, així com millorar la velocitat per a enriquir la navegació de l'usuari.






La web va agregar que la introducció d'aquest pioner sistema d'identificació de drets d'autor intentarà conduir a aquesta indústria cap al contingut legítim, i servirà com mesura de protecció important per al sector del vídeo per Internet.


Segons va apuntar Yao Jian, directiu tecnològic de Youku, "la prova del sistema d'identificació de drets d'autor ja ha començat per als drets audiovisuals europeus i nord-americans. Després d'aquesta fase inicial d'operacions, seguirem millorant i perfeccionant el sistema, perquè sigui eficient i còmode d'utilitzar".

Xina té la major població internauta del món, amb prop de 384 milions d'usuaris, però també és un dels països més censors amb la xarxa, segons denuncien sistemàticament les organitzacions de drets humans.

Informació extreta del diari: La Vanguardia.


Dinamitzadors Digitals Multimèdia
Montse Collado