divendres, 8 de gener del 2010

eyeOs



Avui parlarem de eyos.

Eyeos és un escriptori web de codi obert que segueix el concepte de “cloud computing”escrit en PHP, XML i Javascript.

Actua com una plataforma per a aplicacions web escrites amb l’eyeos Toolkit.

Eyeos proporciona a escoles i instituts una completa plataforma web on estudiants, professors i pares tindran un escriptori personal i col·laboratiu per treballar, comunicar-se entre ells i estar organitzats dins i fora del seu àmbit. Els estudiants i professors disposen d’un intuïtiu sistema d’escriptori per treballar amb els recursos de l’escola i comunicar-se amb altres estudiants i professors.

  • Inclou un entorn d’escriptori amb 67 aplicacions i utilitats.
  • És accessible amb dispositius portàtils a través de la seva interfície per a telèfons mòbils.
  • Permet pujar els teus fitxers i treballar amb ells sense tenir en compte on siguis.
  • Té aplicacions com un Processador de textos, Gestió de contactes, lector de PDF i moltes més desenvolupades per la comunitat.

Eyeos està basat en la tecnologia i el projecte eyeOs (Premi Nacional de Comunicacions 2009) i adaptat a un entorn escolar.

L’accés a aquests escriptori es fa via web i compta amb aplicacions d’ofimàtica i dibuix, recursos didàctics digitals, fitxers personals, fitxers compartits amb grups d’usuaris/àries, etc.

Aquest servei destaca per la seva seguretat tota comunicació que es fa a aquest lloc web i tot el contingut pujat pels usuaris queda xifrat i sense accés algun per part dels seus administradors, el que dona un avantatge a la seva a privació d'us.

Podeu provar l’escriptori a www.escriptori.cat/demo.

Lidia Gómez Romero
Dinamitzadora Digital Multimèdia