divendres, 29 de gener del 2010

Ecomlab



Ecomlab és un nou portal d'Internet que neix per sensibilitzar els més joves sobre les discapacitats i saber valors com la diversitat o la solidaritat.

Esta pensat com eina didàctica per als docents.,ofereix jocs online.

S'hi poden trobar quaderns activitats, una galeria de personatges amb diferents discapacitats, qüestionaris, exemples de dissenys, una completa guia de recursos i un recull de vídeos sobre discapacitat.

Aquest portal està creat per Ecomb un moviment associatiu integrat per més de 150 organitzacions de persones amb discapacitat Física.

Promou una major inclusió i qualitat de vida a les persones amb discapacitat física, impulsa la lluita contra tot tipus de discriminació, fomenta la defensa de l'exercici dels seus drets i treballa per la millora en la cobertura i qualitat de serveis i prestacions que requereix aquests col·lectiu.

La seva interfície

La pàgina és molt Accessible ja que es una pàgina on pots escollir si vols navegar amb el teclat o el ratolí, posar zoom, i regular el so de la interfície i de la locució.
Adaptable per a qualsevol persona amb discapacitat.

Aquests portal es divideix en 5 aparts:

Ecom descobreix: Aquí hi trobem un apartat de gent sorprenent on hi han diferents personatges i s'explica el que han fet cadascun d'ells. També trobem un apartat que es denomina TOP 10 on trobem 10 objectes ben dissenyats i 10 mal dissenyats.

Si t'agraden els desafiaments aquest apartat trobaràs una part que es diu "posa't a prova" on pots provar les teves habilitats (és un test per posar a prova el teus coneixements)

També hi ha una part que es diu Web al reves consisteix en fer petits canvis al web perquè les persones amb discapacitat puguin navegar fàcilment.

Ecom juga: En aquest apartat trobem jocs per poder divertir-te el millor que puguis.

Ecom educa: En aquest apartat trobem un quadern d'activitats per treballar la discapacitat activitats per fer a l'aula o en família, dinàmiques de grup etc.
Ecomlab posa a disposició el material audiovisual elaborat juntament amb una guia pedagògica per poder fer activitats de reflexió, autoconeixement i cohesió de grup a partir d'ells, eines per reflexionar sobre la discapacitat contes, llibres, cinema i Internet.

Ecom actua: Informació sobre ecom.

Ecom Configura: Serveix per canviar les opcions d'accessibilitat de la web.

Us recomano que la visiteu!!

Totes les webs haurien de tenir facilitats per entrar-hi com aquesta, perque tothom pugui visitar-les tingui les dificultats que tingui.


Lidia Gómez Romero
Dinamitzadora Digital Multimèdia

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La imatge no es veu gaire bé... no l'haurieu de fer més petita?

Lidia ha dit...

Ja esta modificada l'imatge
Gracies.