dilluns, 21 de desembre del 2009

YOUTUBE DESACTIVA L'AUDIO DELS VÍDEOS AMB COPYRIGHT

L'altre dia vaig acabar d'editar el meu curtmetratge per al concurs que organitza l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (aquí el vídeo), el vaig convertir a flv i el vaig pujar a youtube.

Tot va anar perfecte, però quina va ser la meva cara al veure que havien desactivat l'àudio del meu vídeo. La causa era que les cançons que contenia el curt tenien copyright, i són propietat de Sony Music y de Warner.




Després d'estar buscant uns altres servidors on allotjar el meu vídeo, som son Veoh, Stagevu, Veetle, Vimeo, Megavideo...vaig decidir trobar una solució al tema del copyright. Vaig estar buscant informació i vaig descubrir com poder recuperar l'àudio que m'havien pres.



Primerament anem a "Mis vídeos"




Ens posicionem sobre el vídeo afectat i li donem a "ver información de copyright"



Aquí podem veure els detalls sobre els motius que ha impulsat a youtube a desactivar l'audio del vídeo, i ens mostra quines companyies són les propietàries de les cançons que conté el vídeo. Per una altra banda, Youtube et dona la possibilitat de substituir l'àudio del vídeo per un altre, i et mostra un llistat de cançons lliures. En aquest cas el que ens interessa és recuperar l'àudio original del nostre vídeo, per tant, haurem d'impugnar el vídeo en qüestió.


Per poder impugnar el nostre vídeo cliquem a sobre de "Quiero saber más sobre el proceso de impugnación", tal i com es mostra a la imatge



A continuació pots veure els motius per els quals pots dur a terme una impugnació o no, cliquem a
"Tengo un motivo para impugnar esta reclamación. Llévame al formulario de impugnación"



Se'ns presentarà el formulari de la impugnació, escollim la segona opció i escriurem això en el requadre:

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scolarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.



En el requadre "Firma" introduïm el nostre nom d'usuari (nick)



I en el requadre "Declaración de buena fe" seleccionem el text de sota, el copiem i el peguem en el requadre. A continuació li donem a continuar


Enviem la reclamació amb el botó que surt a la imatge, "Enviar reclamación"



Ens preguntarà si estem segurs d'impugnar la reclamació, acceptem




Com veureu, la impugnació ha estat enviada i, si tot ha anat bé, en breu recuperareu l'àudio del vostre vídeo.




Carlos López
Dinamitzador Digital Multimèdia

1 comentari:

Anònim ha dit...

I com ha anat? T'han donat resposta?

No hi ha cap manera de encriptar el fitxer mp3 per tal que no es pugi reconèixer automàticament?

Les companyies discogràfiques estan fent una bogeria amb tonteries com aquestes. A veure si van totes a la quiebra d'un cop. Actualment el seu model de negoci és parasitari, i les seves mesures judicials les estem pagant tots/es.

Hauria d'existir alguna mena d'objecció, per tal que ens poguéssim negar a contribuir amb els nostres impostos als judicis i demandes que provoquen aquesta banda d'apandadors.

Alf