El futur del que sempre hem parlat s'apropa, ja podem veure cotxes que s'engeguen sense haver d'introduir cap clau, als nous DNIs s'inserten microchips per fer-ho més digital, existeixen chips que s'adhereixin al cos humà amb l'utilitat de poder comprar sense necessitat de targeta de crèdit, etc... Tot això es gràcies a les tecnologies RFID.
Les sigles RFID volen dir “Radio Frequency Identification”, identificació per radiofreqüència. Aquestes tecnologies s'agrupen dins de les denominades AutoID (automatic identification, identificació automática).Una de les avantatges d'aquesta tecnologia és que no requereix visió directa entre emisor i receptor.
- Què és el RFID?
El RFID és un sistema d'emmagatzematge i recuperarció remota de dades que utilitza uns dispositius anomenats etiquetes, trasponedors o tags RFID. El principal propòsit de la tecnología RFID es transmetre la identitat d'un objecte mitjançant ones de ràdio, com si fos un número de sèrie ùnic.
- Què són les etiquetes RFID?
Són uns petits dispositius similars a un adhesiu que pot ser incorporat a un producte, animal o persona. Conté antenes per poder rebre y respondre peticions per radiofreqüència des de un RFID.
Hi han dos tipus d'etiquetes: Les passives i les actives. La principal diferència entre aquestes etiquetes és que les passives no necessiten alimentació elèctrica interna i les actives si.
- Etiquetes RFID:
- Passives: No tenen alimentació elèctrica, la seva distància d'ús pràctic va des de els 10cm fins als pocs metres, depenent de la mesura de l'antena. Poden ser tan petits que fins i tot es poden inserir sota la pell.
- Actives: Aquestes contenen la seva pròpia font autònoma d'energia, que utilitzen per subministrar corrent elèctric als seus circuits integrats i propagar la seva senyal al lector. Són mes fiables que les passives, moltes d'aquestes etiquetes tenen un rang efectiu fins i tot d'uns 500 metres, tenen una capacitat d'emmagatzematge molt més gran i l'habilitat de desar informació addicional enviada pel transceptor.
Tècnic en Microinformàtica
Sergio Núñez Molina
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada