dilluns, 14 de setembre de 2009

Alerta Virus!

El problema que ens hem trobat es un virus que esta pasant d'ordinador a ordinador através dels pen drives.
El virus bloqueja l'administrador de tarees (CTRL + SUPR), i no paren de sortir missatjes d'alerta de virus. Que veritablement es el virus fent-se pasar com si fos un antivirus, per obrir més portes en l'ordinador i ficar-s'hi.

Sempre et recomanen que s'ha de formatejar, però sempre s'ha de buscar una alternativa millor per salvar les dades que tenim a l'ordinador. Perque formatejar no es que sigui dolent per al disc dur, sino que ho dic per el temps que trigarem. I no serveix de res formatejar, si després podem correr el risc d'infectar-nos un altre cop si el problema està en altre ordinador. La millor solució es augmentar la seguretat de l'ordinador amb diferents programes que funcionen sols.

Ara os posaré la manera d'eliminar-lo.

Només necesitaràs un antivirus com el AVG Free o l'avast home (que son gratuïts), un Anti-Spyware i Anti-Trojan com Malwarebytes' Anti-Malware o el Spybot search & destroy, el MsnCleaner (per si el virus ha sigut per el messenger), i el Ccleaner que neteja el registre i els archius temporals del sistema.
“En el cas que no puguis utilitzar el teu ordinador, tingues a mà un altre ordinador, d'un amic o familiar.”


Links dels programes:
AVG Free → http://free.avg.es/
Malwarebytes' Anti-Malware → http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html
Ccleaner → http://ccleaner.uptodown.com/

El programa que ens ha anat molt bé per eliminar-lo es el Malwarebytes' Anti-Malware, que l'instales i només obrir-lo piques a la pestanya Escáner i selecciones Realizar un examen completo, i després a Examinar. (s'estarà una bona estona buscant virus)

Com a següent alternativa os posaré els links per si os interesa utilitzar altres programes que fan el mateix:

Avast Home → http://www.avast.com/esp/download-avast-home.html

Spybot search & destroy → http://www.find2download.com/program/view/2807

MsnCleaner → http://msncleaner.softonic.com/Oscar , Microinformàtic

1 comentari:

Alfons Expósito ha dit...

Instal·lar i executar un antivirus o un antispyware és bastant fàcil, però..

És difícil netejar el registre? com sabem quins ítems hem d'eliminar? Com podem estar segurs que el nostre ordinador està "net"? Tot això s'ha de fer a travès del mode "a prova d'errades" de Windows, o no cal?

Moltes gràcies!