dimecres, 17 de desembre del 2008

Xnest!!!

Xnest és un servidor X Window System que encamina la seva sortida a una finestra. En altres paraules, Xnest obre una finestra que treballa com una altra pantalla en la qual l'usuari pot obrir més finestres.
Per instal·lar Xnest devem tenir actualitzat el nostre Ubuntu, un cop actualitzat anem a Sistema> Administració> Gestor de paquets a Synaptics.

Un cop dins fem clic a Cerca i introduint xnest i fent clic a cerca, ell mateix ens buscara el paquet, fem clic amb el botó dret sobre xnest i seleccionem Marca per a Instal·lar, s'ens obrira una nova finestra preguntant-nos si volem marcar així que tornem a fer clic a marcar.

Un cop seleccionat fem clic a Aplica i dient que si a tot s'ens instal·lara xnest.

Per iniciar Xnest em de anar a Aplicacions> Accessoris> Terminal, i introduïm el comando següent Xnest -query ipquevulguis :1

*Cal dir que nomes funciona amb altres linux que tinguin el Xnest instal·lat, també heu de tenir en compte que la IP que poseu a de ser la del ordinador al que voleu accedir, i per ultim que per anar obrin noves finestres de Xnest heu de anar canviant :1 per :2, :3, etc...



Àlex Santos Peralba
Tècnic Microinformàtic
asp8.12.07@gmail.com