dimecres, 17 de desembre del 2008

Sense fils!! Wifi & Guifi.net III

Guifi.net

1) Introducció

Guifi.net és un col·lectiu de persones, entitats, empreses, administracions, institucions, que s'han unit per crear xarxa lliure sota els comuns sense fils sense cap forma jurídica.


2)Com instal·lar el firmware de Guifi.net (exemple amb router Buffalo WHR-G54S)

Connectem el router i anem a les propietats de xarxa (Inici > Panell de control > Connexions de xarxa > Connexió àrea local > Propietats).
Dins la nova finestra seleccionem Protocol d'Internet (TCP/IP) > Propietats. Posarem d'IP 192.168.11.2, de submask 255.255.255.0 i de porta d'enllaç 192.168.11.1 .



Ara cal anar a la pàgina www.guifi.net/firmware i descarregar la versió més actualitzada del firmware del nostre router.
Ara comencem a actualitzar el firmware. Per fer-ho al router Buffalo cal obrir un terminal de MS-DOS (polsem les tecles Windows més R o sinó, Inici > Executar). Ara naveguem per el terminal de MS-DOS fins arribar a la carpeta on hagem descarregat el guifi.net-v1.02-dd-wrt.generic.bin.



Escrivim la següent comanda però sense prémer intro encara: tftp -i 192.168.11.1 PUT guifi.net-v1.02-dd-wrt.generic.bin i, desconnectem el cable de corrent del router Buffalo. El següent pas consisteix a connectar el cable de corrent al router un altre cop i un cop s'hagin apagat totes les quatre llums de darrere del router, premem intro al terminal.

Si ha sortit bé veurem un missatge: Transferencia terminada: X bytes en X segundos, X bytes/s.
I si ha sortit malament veurem el missatge: Tiempo de espera agotado.

Proveu-ho fins que surti bé.



Quan feu això, veureu que les llums de davant del router comencen a fer pampallugues. Això vol dir que el firmware s'està instal·lant. Posem la direcció del router al navegador web. Un cop estigui fet se'ns carregarà la pàgina de configuració del router. Ara fem clic al botó Estat situat a la part superior dreta de la pàgina. Quan fem clic ens autentifiquem amb usuari (root) i password (admin). Un cop autentificats anem a l'apartat Sense Fils (Wireless) i a la part de sota a l'esquerra de la nova pàgina carregada, fem clic a Survey.



Se'ns obrirà una nova finestra que ens mostrarà un llistat d'AP disponibles. Nosaltres hem de buscar un que comenci per “guifi.net-elquesigui". Cal fixar-s'hi sobretot en els paràmetres Rssi i Noise que estiguin dintre del marge que es recomana:
  • Rssi: Valor aconsellable ~ -75 i valor mínim aconsellable > -85
  • Noise: Valor aconsellable -100 i valor mínim aconsellable < -95

...Continuarà...



Fran Arjona
arjonatf@santfeliu.cat
Tècnic en Sistemes Microinformàtic