dilluns, 15 de desembre del 2008

Entrevista a Pau Gamez...

Com vas anar a parar a la Casa d'Oficis "Sant Feliu Ciutat Digital"?A través de la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. La meva germana gran va veure l'anunci de la sessió informativa i em va avisar.

Què és el que et va fer decidir-te per la sortida/especialitat de dinamitzador digital?
A partir del que es va explicar a la sessió informativa i donats els meus estudis i capacitats vaig pensar que la especialitat de Dinamitzador Digital tenia més a veure amb les meves característiques.


Quins coneixements tens sobre noves tecnologies? Actualment m'he posat al dia en cerca per Internet, programari lliure i alternatiu a les exigències comercials, xarxes socials, i recursos informatius com ara els blocs educatius i fins i tot el moodle.


Com et portaves amb l'ordinador abans d'entrar a la Casa d'Oficis? el feia servir per fer tasca: treballs per a la facultat, disseny gràfic i il·lustració, correu electrònic i alguna coseta més.


Fins ara havies tingut alguna feina relacionada amb les noves tecnologies? En part sí, ja que una part de producció d'il·lustracions es fa amb ordinador, però feines esporàdiques.


Quins són els projectes que vas realitzar a la Casa d'Oficis? Amb els/les companys/es vam realitzar un manual de creació de blocs; vídeos i articles informatius sobre el món de les noves tecnologies al municipi; amb Javier Castellanos ens vam encarregar del portal Consensus de Sant Feliu de Llobregat així com d'organitzar i habilitar l'espai per al concurs d'aparadors amb motiu de la Fira Comercial dins d'aquest espai; i en solitari un manual d'ús del programari lliure Gimp, entre altres coses.

Quins aspectes són els que més t'agraden del món de les noves tecnologies? La velocitat: Es pot difondre un contingut i que arribi arreu del món; L'accés a la informació: pots cercar gairebé qualsevol dada sense desplaçar-te del lloc.


Què és el que t'ha aportat el projecte de la Casa d'Oficis "Sant Feliu Ciutat Digital"? Coneixements en l’àmbit social, cultura general i específica de les noves tecnologies, materials i eines noves per a desenvolupar tasques diverses i independència per a trobar-ne de noves. Això apart de l’àmbit personal: amics i contactes nous.

Com a jove creador que ha participat en un programa tan nou com la Casa d'Oficis en noves tecnologies com veus la relació entre innovació i creativitat? Al projecte hem tingut la sort de disposar d'equips tècnics d’última generació a més d'anar adquirint nova maquinària a mida que les nostres necessitats augmentaven. La creativitat en compensació ha anat obrint-se camí en proporció a aquestes innovacions. també cal comentar que a vegades massa material pot bloquejar una miqueta i que un es pregunti per on ha de anar o què pot fer amb això i més parlant d'un tema tant ampli com les noves tecnologies. Crec que hem tingut la sort d'accedir a una mena de trampolí on hem pogut provar i assajar tècniques i d’on podrem treure recursos en el futur per a nous reptes.

I per finalitzar, quins projectes tens a curt termini? A curt termini tinc diversos projectes oberts que han de veure la llum en un molt curt termini, espero. Per una part, relacionat amb els meus estudis universitaris (i de fet el que he volgut fer tota la vida), és el d'accedir a una empresa que treballa produint pàgines de còmic per a diverses companyies molt conegudes arreu del món, així com il·lustracions i diverses coses més. Al mateix temps estic acabant de muntar la meva pròpia pàgina web http://www.paugamez.com/, amb tots els meus treballs artístics: Il·lustracions, còmics, escultures... Actualment esta en estat de construcció però es pot visitar ja que alguns links estan en funcionament. L'estudi de Manga i Disseny Kamikaze Factory al qual pertanyo acaba de treure el llibre d'il·lustracions dels treballs realitzats i està en procés de producció d'una sèrie de llibres educatius per a una editorial... Aquests són alguns dels projectes que tinc pendents entre d'altres també importants.