dimarts, 25 de novembre del 2008

PODCASTING I STREAMING

Ja fa molt de temps, se’ns va demanar a classe que féssim una cerca per Internet sobre el PODCASTING i el STREAMING ja que havíem de fer una explicació als nostres companys de classe.

Després d'haver fet aquesta observació, ara sabem que el PODCASTING és la sindicació d'arxius de so, normalment MP3, amb un sistema de RSS (que permet subscriure's i descarregar-los de forma automàtica i periòdica). El principal avantatge del podcasting és la sindicació, que és la possibilitat que un programa o un servei web recordi visitar de tant en tant les fonts i comprovar si hi ha arxius nous per descarregar.

També hem pogut veure i provar com es grava un podcast.

S'ha de tenir un ordinador connectat a Internet, a ser possible per banda ampla. Després, el procés és bastant senzill. Tothom pot gravar un podcast, cal tenir temps lliure i alguna cosa que explicar. És tan senzill com gravar música, veu, etc. amb el micròfon i qualsevol programa de edició d’àudio, convertir l'arxiu resultant a MP3 i pujar-lo a Internet amb un programa de transferència de arxius (FTP).


Més informació sobre els seus usos:

També hem après que la tecnologia STREAMING permet veure continguts multimèdia, com ara la música i els vídeos, sense necessitat d'esperar que aquests es descarreguin al disc dur completament. Això consisteix a descarregar certa quantitat d'informació per a permetre la seva iniciació, i mentrestant nosaltres visualitzem aquest mitjà, aquest segueix descarregant-se. En altres paraules permet veure i escoltar en temps real àudios i vídeos.