dijous, 27 de novembre del 2008

Emprenedoria? Autoempresa? Autoocupar-se? Sí! Temps d'emprendre!!!

Avui la Gemma us ha enviat un un document sobre autoocupació perquè hi feu una ullada i el pugueu comentar demà.



Cada vegada són més les persones que opten per la creació de la seva pròpia empresa, ja sigui individual o col·lectivament com a forma de desenvolupar la seva carrera professional.
.
La creació d'una empresa neix d'una idea inicial, encara poc definida i poc concreta, juntament amb una primera voluntat d'establir-se per compte propi.

Aquest DOCUMENT us donarà unes nocions sobre:

1.Fonts d'idees per crear una empresa
2.Les dificultats prèvies
3.La planificació inicial:

  • Pla d'empresa
  • La pròpia capacitat
  • El producte o servei
  • El mercat
  • El finançament
  • L'organització
4.Fases en la creació d'una empresa
5.Formes jurídiques
6.El perfil de la persona emprenedora. Avantatges. Incovenients.
7.Servei d'autoempresa: Generalitat i ajuntaments.
8.La capitalització de l'atur
9.Les franquícies. Tipus. Passos per adquirir-ne una.



El divendres 5 de desembre a les 10.3o hores també ens visitarà la Noelia Redondo, la tècnica d'autoocupació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, per explicar-vos moltes més coses i recursos sobre el món dels emprenedors.

A veure si aconsegueix insuflar l'esperit d'empresa entre vosaltres, joves amb idees innovadores, i facilitar-vos la posada en marxa dels vostres potencials negocis...

Qualsevol intent de modernització del sector productiu de Sant Feliu de Llobregat serà benvingut i vosaltres, amb la Casa d'Oficis "Sant Feliu Ciutat Digital", heu estat un projecte innovador vivent.

La figura de l’emprenedor/a sovint és relacionada amb la d’un empresari egoista, insolidari i que té una conducta socialment irresponsable. Nosaltres, a la Casa d'Oficis, en canvi veiem en l’emprenedor/a jove una figura dinàmica, amb molta il·lusió tirar un projecte endavant, i que amb el seu esforç ajuda a avançar el conjunt de la societat.

MÉS INFORMACIÓ:

GUIA Idees emprenedores - Consell Comarcal Baix Llobregat

MÉS INFORMACIÓ ÚTIL:

www.emprendedores.es

Encontrareis ejemplos de negocios exitosos o donde aún hay hueco de mercado en áreas de servicio a particulares y empresas, establecimientos (servicios comunitarios, etc.), ejemplos de cartas y documentos tipo, etc.

www.emprendedoras.es
Contiene enlaces a información muy útil sobre subvenciones y ayudas, cursos para personas emprendedoras, soluciones de negocio, así como ejemplos de planes de negocio, para descargar de modo gratuito, guías para su elaboración, ejemplos ya redactados, planes financieros, etc.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I LES DONES?

Microcrèdits per emprenedores
Programa que promou el Ministeri d’Igualtat amb la col·laboració de diferents organitzacions empresarials de dones, com ara FIDEM i ESFERA (Federación de Asociaciones de Mujeres en Economía Social).

Permet facilitar finançament a través de microcrèdits sense necessitat d’avals, i en condicions avantatjoses, a projectes empresarials de dones, i els hi facilita assessorament durant els dos anys següents a la concessió del microcrèdit.

Les condicions del préstec són:

- Import màxim: 15.000 euros, en casos excepcionals 25.000.

- Termini d’amortització: 5 anys més 6 mesos de carència optatius.

- Tipus d’interès: 6% fix màxim, sense comissions ni avals.

- Finançament màxim del 95% del cost total del projecte.

Anònim ha dit...

NOVA PLATAFORMA EN LÍNIA "E-emprendedoras en la Economía Social".

Amecoop (Asociación de Mujeres Empresarias de Cooperativas) ha presentat una nova plataforma adreçada prioritàriament a dones que cerquin iniciar una empresa d’economia social.

Se centra en l’anàlisi de les competències emprenedores de les dones.

S’estructura en tres grans àmbits:

1. Competències per emprendre.
2. Aprendre a emprendre.
3. Suport a emprenedores.


http://www.e-emprendedoras.es/


La presente plataforma virtual para emprendedoras se presenta como una herramienta de desarrollo de competencias emprendedoras, cuyo objetivo es acompañar, entrenar e impulsar las aptitudes y capacidades empresariales, fomentando la participación de las mujeres en el tejido empresarial, en el marco de las empresas de economía social.

Vas a poder encontrar herramientas sencillas que te revelen las competencias emprendedoras que tienes y aquellas otras que serían deseables mejorar o conseguir. Para ello se proporcionan materiales prácticos para el aprendizaje como test de auto-evaluación, juegos de simulación, talleres formativos en competencias, casos prácticos, información útil para la puesta en marcha y la financiación de la empresa, área para el intercambio de inquietudes y necesidades con otras empresarias, un plan para incorporar las nuevas tecnologías en tu empresa, zona de lluvia de ideas, etc.

Creemos firmemente en que todas las mujeres podemos ser empresarias y por ello queremos que este portal sea un referente en tu andadura empresarial, en el que puedas ver el desarrollo de tus competencias desde el primer momento de toma de decisiones y durante el desarrollo de tu carrera empresarial, sirviéndote de apoyo a la hora de detectar necesidades y tomar decisiones.

Esta página Web ha sido producida con la asistencia financiera de la Secretaría de Estado de Telecomunicaciones y para la Sociedad de la Información, en el marco de la convocatoria del Plan Avanza Ciudadanía “Políticas de Igualdad de Género 2007”.