dijous, 30 d’octubre del 2008

I què estarà fent el Jonathan...??

Aquesta és la pregunta que m'estava fent abans de fer-li una petita entrevista....

En Jonathan és un microinformàtic de la Casa d'Oficis de Sant Feliu que duu a terme les pràctiques a la Torre del Roser i els dimecres a Can Maginàs per fer un mà a mà amb la Maria Gómez, dissenyadora de pàgines web (entre d'altres coses)


Fa uns dies he estat parlant amb ell i m'ha explicat en què consisteix el seu treball, quines són les seves activitats en la jornada laboral...

En Jonathan, principalment, està treballant amb les webs de diferents empreses. Ha creat les pàgines web amb CMS que són les sigles de Content Management System, en català, Sistema de Gestió de Continguts. Els gestors de continguts són sistemes per mantenir i actualitzar webs de manera fàcil. Normalment funcionen a través del mateix web, i a vegades a través d'aplicacions específiques.

També ha creat pàgines web amb Joomla! que és un sistema de gestió de continguts lliure escrit en PHP utilitzat per publicar continguts a Internet, mitjançant una base de dades MySQL.

Les pàgines que ha creat són:

-Grup7 : Web d'un conjunt de 7 empreses unides de griferia.


-Clúster: Web del grup d'empreses relacionades amb les aixetes de Sant Feliu, que ha unit els seus esforços per tal de conformar en si mateix un pol productiu especialitzat amb avantatges competitius.


-Santfeliudigital : Web de la casa d'oficis de Sant Feliu.



Les 3 primeres webs comentades les ha creat ell, ha realitzat l'estructura i ha afegit els continguts.

En la web de Santfeliudigital li han donat un cop de mà els seus companys microinformàtics.

Ara està aprenent les CSS que són fulls d'estil en cascada i el dijous va intentar crear nou complement bàsic per a Joomla! i està convençut de que ho aconseguirà!

Li he preguntat si li resulta interessant el que fa, si li agrada, la seva resposta ha sigut positiva, remarcant que el que esta fent és una cosa nova i molt interessant per a ell!

Un crack!



Marc Bonavila Soriano
Dinamitzador digital
bonistkore@gmail.com