dimarts, 9 de setembre del 2008

Xarxes socials i Facebook

Fa uns anys, quan la gent feia amics a través d'Internet era un fet estrany. Avui dia cada cop és més freqüent conèixer gent que està registrada en algun portal web per contactar amb d'altres, ja siguin coneguts o no.

Això és el que s'anomena una xarxa social.

Però, què és una xarxa social?

Com deia, tota la vida han existit les xarxes socials, és a dir, una estructura on els individus representen la connexió amb altres relacionats entre sí. El seu origen el trobem a la teoria dels sis graus de separació, la qual diu que tot el planeta està connectat entre sí per no més de sis persones.


Internet, com la gran finestra al món, fa que això que s'havia estat produint es realitzi igual que sempre, però d'un volum immesurable. Comunitats web com MySpace o Xing van ser dels primers portals en aparèixer, i d'altres com Facebook, que va començar sent una xarxa d'estudiants universitaris, ha aconseguit fer-se un lloc important a Internet gràcies als serveis que ofereix com la possibilitat de contactar amb gent amb la qual vas perdre el contacte o de conèixer noves amistats intercanviant fotografies i missatges.


Entre d'altres serveis, pots crear-ne un grup d'amics els quals tinguin interessos comuns, al següent vídeo us mostrem com ho podeu realitzar:


Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç de la wikipedia sobre xarxes socials i sobre Facebook.

Javier Castellanos
castellanosgj@santfeliu.cat
Dinamitzador digital