divendres, 26 de setembre del 2008

CURS D'INICIACIÓ AL PC AMB ELS VEÏNS I LES VEÏNES DE LA SALUT

Ieep!

Dilluns passat vaig començar el curs d'iniciació al pc a l'oficina de Fem Barri. El curs va dirigit a l'Associació de Veïns del barri de la Salut.


Per començar, la primera classe es va definir l'ordinador i les seves parts (hardware i software). Va ser una explicació diferent a les explicacions normals ja que a l'aula treballem amb portàtils i, per tant, la torre no la veiem. Es va explicar la manera d'obrir l'ordinador i la manera correcte d'apagar-lo. Més tard, es va fer un breu repàs de l'escriptori, mirant les icones, el botó Inicia, l'hora etc. També es va entrar al navegador i seguidament es va buscar una pàgina web per practicar amb el ratolí, ja que la gent feia múltiples comentaris posant-lo a parir.... Però amb els jocs d'internet per practicar amb el ratolí van passar una estona agradable i, a més, practicaven amb el seu amic el ratolí.

Tot seguit es van obrir dos programes : Word i Paint. Els vam estar mirant per sobre, veient les tecles més utilitzades i les eines més freqüents.

En la segona classe ens vam endinsar en el word, abans fent un petit repàs de la classe realitzada el dilluns. Van estar tota la classe fent una activitat del word, canviant la mida, el tipus de lletra, subratllat, negreta, cursiva, text alineat a la esquerra, dreta, centrat...

Quinze minuts abans d'acabar la classe els hi vaig ensenyar a crear-se una carpeta i a desar documents dintre per tal que tinguessin la seva carpeta i els seus documents dins d'aquesta.


Doncs res més, de moment porto dos classes... el ritme és lent però segur que quan s'acabi el curs podran vacil·lar que dominen l'ordinador!! ;)

Apa, què vagi bé!

Marc Bonavila Soriano
bonistkore@gmail.com
Dinamitzador digital