dijous, 19 de juny del 2008

Ja tenim l'idCAT

Ahir, com cada dimecres i divendres, Úrsula i jo vam a anar al Telecentre del Palau Falguera a participar en una classe d'iniciació a Internet.

Al finalitzar la classe l'Alfonso ens explica el temari de la propera sessió i ens comenta que els usuaris rebran els seu idcat que van sol·licitar dies enrere. Per això ens va recomanar que anéssim a l'OAC i ens féssim un nosaltres per a comprovar de primera mà el funcionament de l'idcat.

Aleshores ens vam dirigir cap a l'oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Sant feliu de Llobregat i en un tres i no res tots dos ja teníem la nostra identitat digital.



Però què és l'idCAT?

L'idCAT és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet.

Permet operar amb diferents administracions i, a més, assegura la integritat de les dades que envieu, així com la seva confidencialitat, ja que està emès per l'Agència Catalana de Certificació - CATCert.

També permet fer altres operacions, com ara signar correus, documents electrònics i formularis web. Sense la signatura electrònica els tràmits telemàtics no tenen validesa, ja que la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les vostres dades.


Javier Castellanos Garcia
jcgarcia1987@gmail.com
Dinamitzador Digital

1 comentari:

Nightmare ha dit...

Però ja no sou els únics! jajajajaja :D