divendres, 4 d’abril del 2008

RECURS - Grup microinformàtica. Quina distribució Linux "triomfa" més ?!?

Si us agrada el LINUX potser alguna vegada us heu preguntat quina és la distribució Linux més descarregada? per què abans Mandrake Linux "guanyava" a Ubuntu i ara no? etc. etc.


Us recomano aquest web del qual em va parlar en Carlos León, informàtic de l'Ajuntament:

DistroWatch


Tingueu en compte que NO pot ser considerat una eina de mesura del rating de qualsevol distribució Linux sinó un lloc que ens informa de la quantitat de descàrregues via Internet de moltes distribucions Linux.


Feu alguna prova d'aquest ranking de popularitat.

  • Les dades semblen indicar que fa uns mesos la distribució PCLinuxOS va derrotar a Ubuntu ...
  • Es veu que OpenSUSE ha passat en els últims 3 mesos del tercer al segon lloc en les descàrregues.
  • La Mandriva (abans Mandrake Linux) va passar de ser la primera fa uns anys a ser al lloc 9 fa un any i actualment es situa al 7.


Us plantejo 2 reptes també relacionats amb el tema LINUX:

1) A veure si algun dia doneu un cop de mà als companys/es de dinamització digital i els ajudeu a fer un tast de les distribucions Linux de Catix, de Guadalinex (basada en Ubuntu) o la GnuLinEx. Aquestes dues últimes s'utilitzen als centres públics d'alfabetització digital de Andalusia i Extremadura.

2) Us atrevirieu a fer la vostra pròpia distribució "Casa d'Oficis 2008"? No? Complicat? Però si uns alumnes d'un institut de Mataró (IES Miquel Biada) van fer la seva pròpia distribució de Linux basada en Knoppix...

Era la BIADIX. L'adaptació pròpia d'una distribució de GNU/Linux que funcionava completament des de CD.

Més info:



www.softcatala.org/articles/article32.htm

1 comentari:

Anònim ha dit...

Home, no és cert que la BIADIX la fessin uns alumnes de l'IES Miquel Biada. La BIADIX, com més tard la Càtix, van ser el producte de l'esforç del Toni Mirabete, professor d'aquell institut. Ara bé, si va ser ajudat poc o molt per alumnes no ho sé del cert, però em sona que no massa, o si de cas van col·laborar en el procés de depuració.

Fer una distribució pròpia no és pas senzill, si bé cada vegada ho és més gràcies a les eines d'automatització que van apareixent.