dimarts, 1 d’abril del 2008

Microactivitat 001 - Grup Dinamització: The LiveManual Project

Segurament ja sabeu que la formació a distància (no presencial) digital s'anomena també "e-learning".


També coneixeu que és un EVA, entorn virtual d'aprenentatge, i les grans possibilitats que ofereix a nivell d'ASINCRONIA, és a dir que permet el procés de formació al marge de les limitacions físiques vinculades a la necessitat de compartir un lloc i un horari determinats.


Amb tota seguretat haureu sentit parlar del Moodle, un programari per a la creació de cursos en línia. És de lliure distribució i utilitza llicència GPL. Incorpora la possibilitat d'establir tasques, consultes, fòrums, qüestionaris, diari, materials didàctics (en qualsevol format digital: PDF, Word, Powerpoint, Flash, vídeo, so...) i enquestes. A banda del Moodle existeixen d'altres plataformes d'aprenentatge en línia.


Però avui no parlarem d'això. Avui us proposo un enllaç interessant d'un projecte que tracta de solucionar els problemes que representa fer ús d'un EVA estàndard per a la formació d'usuaris novells. Com els que vosaltres tindreu.


The LiveManual project és un entorn pensat específicament per donar formació als col·lectius amb més dificultats amb l'ordinador.




Doneu un cop d'ull als manuals que trobareu a la columna de l'esquerra del web .

Com que trobareu l'eina d'interès... us podeu registrar molt fàcilment i podreu veure tots els altres continguts no públics. Aquesta serà la vostra microactivitat.


The LiveManual Project permet crear de forma extremadament senzilla manuals interactius, de forma col·laborativa i des de qualsevol lloc.

Es tracta d'un sistema integrat que permet l'edició en línia dels materials, la gestió del repositori, l'exportació a diferents formats de publicació i el seguiment de la visualització pels alumnes.

En Sergio uns marcarà les pautes de registre, creació del compte i temporalització de l'activitat.

A què espereu tafanejar ?!?

Pablo