Ahir els microinformàtics, juntament amb els dinamitzadors, vam tornar al Cibernàrium. Si bé, l'altre vegada vam anar a fer un curs d'iniciació a Linux, (potser una mica més tècnic i interesant pels microinformàtics), aquest cop vam fer un itinerari una mica més encaminat a la dinamització.
Avans de començar la classe, ens van fer un recorregut per les instal·lacions, per tal que veiéssim tot el que ens oferia el Cibernàrium: Sala de navegació per veure vídeos o cercar enllaços per ampliar coneixements, ordinadors on poder conectar-se a Internet, espai Wi-fi, càpsules (sales on s'imparteixen cursos i tallers gratuïts)...
Un cop fet el recorregut, vam anar a una de les aules i vam entrar una mica més en matèria. La classe va començar amb una roda de presentacions (nom, perquè utilitzàvem l'ordinador i si teníem blog), això va ajudar a conèixer el nivell que teníem i per tant modificar la classe segons les nostres necessitats.
Com van veure que ja teníem una bona base referent al blog, es van saltar una bona part del temari, i es van centrar en els continguts que no coneixíem i què ens podien ser mès útils. I per finalitzar ens van donar alguns consells útils a l'hora de dinamitzar grups.
Aquests són els temes que vam tractar a classe i què us poden ser útils a vosaltres també:
· RSS
Es tracta d'un fenòmen conegut amb el nom de redifusió o sindicació de continguts.
Sindicació significa redifusió de continguts informatius o lúdics d'un emissor original a un altre que adquireix els drets d'autor gràcies a un contracte o llicència.
Per tant, RSS és un format d'arxius que permet compartir informació i utilitzar-la en qualsevol lloc web o programa. Per mitjà del qual es pot compartir la informació i utilitzar-la en altres llocs.
Aquesta és la icona que l'identifica:
Es tracta d'un enllaç directe i actualitzat a continguts d'altres pàgines com ara llocs de notícies, Weblogs o podcasts. (per exemple pots veure els titulars actualitzats del teu diari preferit sense necessitat d'entrar a la pàgina, desde el teu navegador web o desde un enllaç que pots crear al teu blog o pàgina web).
· STREAMING
La tecnologia streaming permet carregar continguts multimèdia, com ara la música i els vídeos, sense necessitat d'esperar que aquests es descarreguin al disc dur completament.
Això consisteix a descarregar certa quantitat d'informació per a permetre la seva iniciació, i mentres nosaltres visualitzem aquest mitjà, aquest segueix descarregant-se. En altres paraules permet veure i escoltar en temps real àudios i vídeos.
Aquest tipus de mitjà és molt utilitzat en ràdios d'internet i en la visualització de vídeos en el web. Aquest tipus de tecnologia permet que s'emmagatzemin en un buffer el que es va escoltant o veient. Avui dia el streaming fa possible escoltar música o veure vídeos sense necessitat de ser descarregats prèviament.
· Podem trobar tecnologia streaming en les següents pagines web i a moltes altres més:
http://www.youtube.es/
http://www.deezer.com/
http://www.seriesyonkis.com/
http://www.tv3.cat/
http://video.google.es/
www.santfeliu.org/comunicacio/radio/radiodirecte.htm
· PODCAST/ING
El podcasting és la sindicació d'arxius de so, normalment MP3, amb un sistema de RSS (que permet subscriure's i descarregar-los de forma automàtica i periòdica). El principal avantatge del podcasting és la sindicació, que és la posibilitat que un programa o un servei web recordi visitar de tant en tant les fonts i comprovar si hi han arxius nous per descarregar.
Ruth Domínguez
desanchantee4485@gmail.com
Tècnic Microinfotmàtica
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada